e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

"ΟΙ ΕΦΤΑ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ". Μεγαλοβδομαδιάτικη εκδήλωση του Κέντρου “Αληθώς”

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παρουσιάζει ειδικό αφιέρωμα, με γενικό τίτλο: “Οι εφτά φράσεις του Χριστού στον Σταυρό”, την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, μέσα στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, ώρα 8.30 το βράδυ.

Η προ-μεγαλοβδομαδιάτικη αυτή βραδιά θα περιλαμβάνει τα εξής:

* Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄ θα ομιλήσει με θέμα: “Θεολογική σημασία των επτά λόγων του Εσταυρωμένου”.

* Το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ, χοράρχη – μουσικού - λαμπαδαρίου Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου, θα παρουσιάσει λαοφίλητα υμνογραφήματα της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά το ζακύνθιο ιδίωμα της ψαλτικής.

* Ενδιάμεσα των ύμνων, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ θα διαβάζει τα σχετικά με τους Επτά Λόγους του Σταυρού χωρία από την Καινή Διαθήκη, μαζί με σύντομες σχολιαστικές αναφορές από τη σύγχρονη Ποίηση.

Επιμέλεια κειμένων: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Η παρουσία των ενδιαφερόμενων θα δώσει χαρά στους διοργανωτές! Είσθε καλοδεχούμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: