e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Καλαμάτα: Η εορτή των Μεσσηνίων Αγίων 2024

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων, 19.5.2024, η Σύναξη πάντων των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, και κληρικοί της πόλεως της Καλαμάτας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία υπέρ υγείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων, τιμώντας έναν εκ των Μεσσηνίων Αγίων, τον Οσιομάρτυρα Ηλία τον Αρδούνη, τον προστάτη των Κομμωτών και Κουρέων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων και των ιερών λειψάνων, με την συμμετοχή του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Δημ. Κιρμικίρογλου, Γενικού Γραμματέα Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλου, των Στρατιωτικών Αρχών και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Τη λιτάνευση λάμπρυναν με την συμμετοχή τους η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, το Στρατιωτικό Άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αντιπροσωπεία των προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας και παιδιά των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Μετά το πέρας των πανηγυρικών εκδηλώσεων τελέστηκε και η Δοξολογία και η Επιμνημόσυνη Δέηση επί τη επετείω της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: