e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Μπόχαλη Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία τιμώντας την Ζωοδόχo Πηγή [video-photos]


Κατανυκτική και συνάμα μεγαλοπρεπής ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Χρυσοσπηγή της Μπόχαλης Ζακύνθου, σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10η Μαΐου 2024, επί τη αναστασίμω εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. 
        Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, την δε ομιλία της πανηγύρεως έκαμε απ' άμβωνος ο Γεινός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο πώς η Ανάσταση του Χριστού διαχέεται ευεργετικά στην εσταυρωμένη καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. [Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!]
        Λιτανεία της περίπυστης Εικόνας της Χρυσοπηγής δεν έγινε, εξαιτίας του ημιβροχερού καιρού και των ισχυρών ανέμων, αλλά και της κακίστης κατασταστάσεως των οδών και της πλατείας της Μπόχαλης.
        Τέλος, ο δραστήριος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, Κεφαλληνός, ανακοίνωσε τιμητική διάκριση, με μια εικόνα της Παναγίας, προς τον νεαρό Κωνσταντίνο Πέττα του Δανιήλ, για τις επιδόσεις του στον αθλητισμό και την μουσική, προβάλλοντάς τον ως θετικό πρότυπο για τα σύγχρονα παιδιά του τόπου μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης επέδωσε το Εικόνισμα στον νεαρό Πέττα, επικαλούμενος την πρεσβεία Της στην ζωή και τα έργα του. 
        Σημειωτέον ότι παρέστησαν όλες οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Διονύσιο Ακτύπη. 































Δεν υπάρχουν σχόλια: