e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Μαχαιράδο Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία και Λιτανεία για τους Αγ. Τιμόθεο και Μαύρα [60 photos]

Πρωί Κυριακής του Θωμά ή του Αντίπασχα, 12 Μαΐου 2024, στον Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, τελέσθηκε επίσημη Αρχιερατική θεία Λειτουργία, αφενός μεν για την μνήμη των Αγίων Καλλινίκων αυτών Μαρτύρων, η οποία μεταφέρθηκε από τις 3 Μαΐου, που φέτος ήταν Μεγάλη Παρασκευή, αφετέρου δε για την σημερινή Κυριακή του Θωμά. 

Προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, τον δε αναστάσιμο θείο λόγο έκαμε απ' άμβωνος ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. [Την ομιλία μπορείτε να την αναγνώσετε ΕΔΩ!]

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας και αποτμήματος Λειψάνου της Αγίας ανά τις οδούς της Ενορίας και στο τέλος αναπέμφθηκε Δέηση στα προπύλαια του Ναού. Συμμετείχαν πάμπολλοι προσκυνητές, με επικεφαλής των τοπικών Αρχών, τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη.

Ο οικείος Εφημέριος, π. Νικόλαος Μόνος, με τους πολύτιμους συνεργάτες του, είχαν φροντίσει για τα πάντα κατά τάξιν.

[Φωτογραφίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράδου και Ιωάννης Παπαδάτος] 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:



























































Δεν υπάρχουν σχόλια: