e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου: ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΗ


Νέα έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο τόμος "Θεολογία και Διδαχή", του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Την 1η Ιουνίου 2024, ο Γενικός Διευθυντής, Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος επισκέφτηκε το Φανάρι και παρέδωσε την έκδοση στον συγγράψαντα Πατριάρχη του Γένους.

Τι περιλαμβάνονται στον τόμο; Όλες οι Πατριαρχικές αποδείξεις της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τις εορτές των Χριστουγέννων, το Άγιο Πάσχα, την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή  και την Ημέρα προσευχής υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος (αρχή της Ινδίκτου). Στα κείμενα των Πατριαρχικών Αποδείξεων όλοι οι χριστιανοί βρίσκουν θέση στην ανθρώπινη ενότητα, αναδεικνύεται η Εκκλησία του Χριστού, και μία μόνο θεολογία, το κήρυγμα του αναστηθέντος Χριστού που μας ανασταίνει και μας δίδει τη δύναμη να αγαπάμε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: