e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Εικόνες από τον Εσπερινό του Δεκαπενταύγουστου 2008 στο Μπανάτο















Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Κοίμηση της Παναγίας μας στην Παναγούλα μας. Πολλοί οι προσκυνητές, καλλίφωνοι οι ψάλτες, ενώ από πλευράς ιερατείου -πλην του Εφημερίου μας- έλαβαν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σεμιτέκολος, ο Οικονόμος Ιωάννης Ζαρκάδης και ο Ιερομόναχος Δανιήλ Μπιάζης. Το κήρυγμα της ημέρας έκαμε ο π. Νικόλαος, ο οποίος εξήρε το μεγαλείο και τη σεμνότητα συνάμα της Θεομήτορος και Μητέρας ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Συγκινητική στιγμή της όλης Ακολουθίας ήταν η λιτάνευση του Σώματος της Παναγίας μέσα στον Ναό και η εναπόθεσή Του ύστερα στον Επιτάφιο, υπό τα ψάλματα των Εγκωμίων ("Αι γενεαί πάσαι...") προς Εκείνην.

2 σχόλια:

panagiotisandriopoulos είπε...

Μια ομορφιά ό,τι βλέπουμε εδώ αγαπητέ Π.Κ.
Εύχομαι ειλικρινά αυτή την ομορφιά να βιώνει πάντα το Μπανάτο.
Και το πανηγύρι της Παναγιάς να 'ναι πάντα "ποταμός του Αυγούστου μες στις πεδιάδες", που λέει κι ο ποιητής.
Καλή αυριανή!

P. Kapodistrias είπε...

@ Παναγιώτη Φίλε μας,

Η Ομορφιά εκπορεύεται από τα μέσα βασίλεια, θαυματουργεί όπου θέλει και όποτε θέλει, ανεπαίσθητα και καταλυτικά!!!

Αυτή την Ομορφιά να βιώνεις κι εσύ όλες τις ημέρες της ζωής σου!

Ευχαριστούμε για τους εύλαλους λόγους σου!