e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

"Εορτάζει σήμερον των Ζακυνθίων η νήσος"



Καθώς τα φώτα της αποψινής μεγάλης για τους Ζακυνθίους γιορτής χαμήλωσαν, άπαντες κρατήσαμε στην καρδιά και στον νου μας την ευλογία του οικείου μας Αγίου, Διονυσίου του Θαυματουργού, του οποίου το σεπτό Σκήνωμα λιτανεύτηκε, δόξη και τιμή, στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου.

Των μέχρι τώρα Τελετών και Ακολουθιών προέστη ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β, ενώ συμμετείχαν τρεις δεκάδες Αρχιερέων από τα πέρατα της Ορθοδοξίας, πλήθος ιερέων και πολλές χιλιάδες προσκυνητών, οι οποίοι ευλαβούνται τον Άγιό μας!

Παραπάνω, σχετικό φωτορεπορτάζ και βίντεο με τη ματιά του Πορφύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: