e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Φωτορεπορτάζ από τη θ. Λειτουργία της εορτής του Αγίου Διονυσίου

17 Δεκεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού και όλων τα ψυχικά και σωματικά βλέμματα στρέφονται στο συγκλονιστικό παράστημα του Προστάτη και Πολιούχου των Ζακυνθίων, του οποίου το Σκήνωμα, με τη Χάρη του Θεού, δεν έχει αγγίξει ο κοσμοχαλαστής Χρόνος!

Στο πανεπίσημο, πανηγυρικό και πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, φιλοξενούμενος αυτές της μέρες του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και της τοπικής Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση και μάλιστα κατά την τέλεση της σημερινής Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος αναδείχθηκε Πατέρας ευπροσήγορος, μειλίχιος και γλυκύς, προκαλώντας αισθήματα τιμής και σεβασμού εκ μέρους όσων τον συναναστράφηκαν και δέχτηκαν την ευλογία του.

Δυστυχώς, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δεν έγινε η προγραμματισμένη Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στην πόλη, αλλά μόνον μέχρι τα Προπύλαια του Ναού για την ευλογία του συγκεντρωμένου πλήθους των πιστών.


Μετά την Δέηση ενώπιον του Λειψάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου προσεφώνησε θερμότατα τον Μακαριώτατο, δωρίζοντάς του μιαν Εμβάδα του Αγίου εκ μέρους της Μονής. Στη συνέχεια ομίλησε κατάλληλα ο Αρχιεπίσκοπος, αντιδωρίζοντας στη Μονή έναν ασημένιο σταυρό ευλογίας, στον δε Μητροπολίτη Ζακύνθου ένα κεντημένο επιγονάτιο.



Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε επιστηθίους σταυρούς, τόσο στον Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη, όσο και στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ζακύνθου Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια.

4 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Άξιος πάτερ Παναγιώτη!!

Tasos Zarkadis είπε...

Bοήθειά μας ο Άγιος μας! Υγεία, χαρά και ειρήνη!!!

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Είναι πραγματικά μεγάλη η ευλογία που πλημυρίζει την πανέμορφη Ζάκυνθο με την παρουσία του ο μεγάλος Άγιος της συγνώμης ο Αγιος Διονύσιος. Από μακριά βρισκόμενοι είμαστε εκεί νοερά αυτές τις ημέρες που με τόση μεγαλοπρέπεια αλλά και κατάνυξη πανηγυρίσατε την Ιερά μνήμη του μάλιστα δε και με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Όμως αγαπητέ αδελφέ σε σένα οφείλουμε ευχαριστίες πολλές διότι μας έκανες κοινωνούς αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων. Χρόνια πολλά και ευλογημένα και πάντοτε άξιος να λαμβάνεις από την ανωτάτη εκκλησιαστική αρχή την αναγνώριση του αξίου εργάτη του Ευαγγελίου. Ο επιστήθιος σταυρός που επάξια σου πρόσφερε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι στήριγμα και βακτηρία για να σηκώνεις τα βάρη και τα πάθη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΄ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.