e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Το πανηγύρι της αποκατεστημένης Μονής της Σπηλιώτισσας



Το Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, κοντά στο ορεινό χωριό Ορθονιές της Ζακύνθου, μετά από πολλές δεκαετίες φθοράς, εγκατάλειψης και λήθης, με την αδιάλειπτη επιμονή και υπερπροσπάθεια του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοτόμου, αποκαταστάθηκε! Φέτος μάλιστα, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, άνοιξε τις πύλες του στον λαό!

Η εφέστια Εικόνα της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, συντηρημένη και αυτή, υποδεχόταν τους πολυπληθείς πιστούς, ήδη από την 7η Σεπτεμβρίου, κατά τον επίσημο Εσπερινό της Εορτής.

Ο ευσεβής λαός μας, συγκινημένος βαθύτατα από το επίτευγμα, δεν έκρυβε τη χαρά του για τη νεκρανάσταση του ιερού αυτού χώρου, τον οποίον εκλέϊσαν σημαντικές μορφές του μακρινού παρελθόντος, ελπίζοντας πλέον σε νεότερες καλύτερες ημέρες!

Κατά την κυριώνυμη ημέρα, χθες το πρωί, ο προεξάρχων της πανηγύρεως Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο Ηγουμενεύοντα της Μονής π. Δανιήλ Μπιάζη, απόφοιτο της Σχολής Βελλάς και ήδη τελειόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Αμέσως μετά την Αρχιερατική θ. Λειτουργία έγινε Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας της Σπηλιώτισσας στους γύρω χώρους του Μοναστηριού.
Και από την θέση αυτή συμμετέχουμε στη χαρά της τοπικής μας Εκκλησίας, τόσο της επαναλειτουργίας της παλαίφατης Μονής, όσο και της προαγωγής του πολύ αγαπητού μας π. Δανιήλ. Είθε, η Σπηλιώτισσα να οδηγεί τα βήματά του "εις παν έργον αγαθόν".

Πηγή video: erztv

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυαγαπητέ μου π.παναγιώτη, η αγάπη Σου προς την ταπεινότητά μου με συγκινεί βαθύτατα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες ευχές Σου, οι οποίες μου δίδουν δύναμη πνευματική για να συνεχίσω το έργο που μου ανάθεσε ο Σεβασμιώτατος. Αντεύχομαι κι εγώ, η Θεοτόκος να ευλογεί τη διακονία Σου και να χαρίζει κάθε Ουράνια χαρά στην οικογένειά Σου. Με ευχές και ευγνωμοσύνη. π.Δανιήλ

Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ είπε...

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡ0ΣΠΑΘΕΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ π. ΔΑΝΙΗΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ π. ΔΑΝΙΗΛ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.