e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η εορτή των Προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών










Με την προσέλευση πληθώρας παιδιών, τα οποία γέμισαν ασφυκτικά τον ναό της Παναγούλας μας αλλά και την πλατεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος σχολικός εκκλησιασμός για την εορτή της Παιδείας, τιμώντας ευχαριστιακά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών Προστατών της: Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Περισσότερες από τριακόσιες όμορφες παρουσίες, γλυκές φωνούλες, το μέλλον της περιοχής μας επί το αυτό! 

Μίλησε επίκαιρα και εμπεριστατωμένα ο Θεολόγος του Γυμνασίου Βανάτου κ. Παναγιώτης Μελέτης, ο οποίος απέσπασε ένα ολόθυμο και αυθόρμητο χειροκρότημα. Ο εκκλησιασμός των Σχολείων που εδρεύουν στο Μπανάτο τέλειωσε με αθρόα προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία, Αρτοκλασία και ανταλλαγή θερμών ευχών!
Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Δρογγίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: