e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

35 φωτοστιγμιότυπα από τη Χειροτονία του Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου

  Σήμερα το πρωί, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Καισαριανής
   Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός και Π.Κ. 


Εάν μία φωτογραφία ισούται με 1.000 λέξεις, τότε οι τριανταπέντε φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης αποτελούν ευανάγνωστο κείμενο 35.000 λέξεων.
Μόλις επιστρέψαμε από την Χειροτονία του πολύ αγαπητού και σεβαστού μας Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου (κατά κόσμον Δημητρίου Σιφναίου) και Σάς κάνουμε μέτοχους της μεγάλης Χαράς μας!
Ένας αξιότατος και ταπεινός Επίσκοπος προστίθεται στον κατάλογο των σύγχρονων Εκκλησιαστικών Πατέρων, ο οποίος -είμαστε πεπεισμένοι προς τούτο- θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων εκείνων, που πίστεψαν στην αξία της καλοσύνης του, τόσο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και του ευσεβούς λαού μας, ο οποίος συνέρρευσε σήμερα και κατέκλυσε κυριολεκτικά κατά πολλές εκατοντάδες  τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής, επισφραγίζοντας με τις ουρανοκήκεις ιαχές και τα χειροκροτήματά του το διαπιστωτικό και ευχετικό "Άξιος" προς τον νέο γλυκύτατον Επίσκοπο!
π. Π.Κ.


 

































































Ετοιμάζεται μια επόμενη, σχετική δημοσίευση με videos από τη Χειροτονία. Μείνετε συντονισμένοι κοντά μας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΩΤΙΚΗΣ Κ . ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΛΑΜΠΕΙ ΑΠΟ ΕΥΤΗΧΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ " ΠΑΙΔΙ " ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ .
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Unknown είπε...

ο νέος Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος είναι πράγματι ένας σύγχρονος πατέρας της Εκκλησίας μας, αφού η ζωή του μαρτυρεί την πνευματική του κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΧΟΡΕΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΩΤΙΚΗΣ Κ . ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ .
ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑΟ Ο ΟΙΚΕΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Κ . Κ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΥΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ .
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ
( ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ). ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ . ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ .