e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το "American International School of Mozambique" στην Επισκοπή Μοζαμβίκης




Το American International School of Mozambique (AISM), στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού επιμορφωτικού προγράμματός του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης, στην πρωτεύουσα Maputo.




Εκεί τους υποδέχτηκε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης,  ο οποίος, αφού απηύθυνε φιλικό κι εγκάρδιο χαιρετισμό στους μαθητές, τούς ξενάγησε σε όλους τους χώρους του ναού, παρέχοντας πάντα λεπτομερώς τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Ακολούθως ο συνεργάτης του Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ακούντα πραγματοποίησε μια σύντομη εισήγηση περί της Ορθόδοξης Θεολογίας. Στη συνέχεια και επί πολλή ώρα απάντησε στις πολλές κι ενθουσιώδεις ερωτήσεις, που έκαναν τα παιδιά.




Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μοιράστηκε σε κάθε μαθητή  εγχειρίδιο με την Ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής (που, σημειωτέον, αποτελεί την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της Επισκοπής Μοζαμβίκης στην πορτογαλική γλώσσα), καθώς και μια μονογραφία του Επισκόπου, στην οποία αναλύεται η λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αγγλική γλώσσα, με θερμό μάλιστα Πρόλογο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης,  στο πνεύμα της Ελληνικής Φιλοξενίας, παρέθεσε το πατροπαράδοτο κέρασμα με γλυκά και αναψυκτικά.

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σας!

Πῶς θὰ μπορούσαμε νὰ ἐπικοινωνήσουμε μὲ τὸν Σεβασμιότατο Μοζαμβίκης;