e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τρισάγιο από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης για την ανάπαυση πρόωρα χαμένου συγχωριανού του

Γράφει από τη Μοζαμβίκη ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Πριν λίγο, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο της Μοζαμβίκης, αμέσως μετά τον Εσπερινό, ο νεοενθρονισθείς Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από τους Ζακυνθίους Ιερείς, που βρίσκονται συτές τις μέρες κοντά του, ετέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του πρόωρα κοιμηθέντος συγχωριανού του (από τον Αγκερυκό Ζακύνθου) Σπυρίδωνος Κ. Μυλωνά. Όλοι θρηνήσαμε κι εδώ μακριά, μαζί με όλους τους Ζακυνθινούς, το 32χρονο παλικάρι, που βρίσκεται ήδη στην Αιωνιότητα.

Ο κ. Ιωάννης, με δάκρυα στα μάτια, διαβιβάζει και μες από το Νυχθημερόν τα θερμά συλλυπητήριά του στους Φίλους Γονείς τού Σπύρου, Κωνσταντίνο και Αθανασία, προσευχόμενος η Παναγία Μητέρα, η οποία δοκίμασε το πένθος του χαμού του Παιδιού Της, να σταλάξει παρηγορία στις ψυχές τους. Τονίζει μάλιστα ότι η χαρά του, κατά την ώρα της ενθρόνισής του χθες, ήταν μισή, γνωρίζοντας ότι το γενέθλιο χωριό του, ο Αγκερυκός βρισκόταν σε βαθύτατο πένθος.

2 σχόλια:

Spyros Papageorgiou είπε...

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ. ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ!!!

Tasos Zarkadis είπε...

Έφυγε νωρίς, ξαφνικά και άδοξα..
Ο Θεός μάλλον τον είχε περισσότερο ανάγκη..

Να δίνει δύναμη στους γονείς και τους συγγενείς του και να τον αναπαύει..!!