e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού 2011 στο Μπανάτο








































Πλούσιο το οπτικοακουστικό υλικό μας σήμερα από την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού στο Μπανάτο! Το πρωί στον κεντρικό ναό της Παναγούλας τελέσθηκε η επίσημη θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του 1821.

Παρέστησαν από πλευράς επισήμων ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων κ. Διονύσιος Τουρκάκης, ο Πρόεδρος του Μπανάτου κ. Χαράλαμπος Κοντονής και λοιποί παράγοντες, ενώ εκκλησιάσθηκαν τα δύο Σχολεία της περιοχής μας, με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς τους. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού μας κ. Νίκος Αρβανιτάκης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Αρκαδίων υπό την μαέστρο κ. Κατερίνα Γιακουμέλου.

Αμέσως μετά, στο Ηρώο των Πεσόντων, εψάλη Τρισάγιο, έγινε κατάθεση στεφανιών και μερικά παιδιά του Δημοτικού χόρεψαν ένα δημοτικό τραγούδι.

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: