Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε δρώμενα της Εκκλησίας της Ζακύνθου, με αναφορά πάντως του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Νυχθημερόν μέσα σε Όλα!

Νυχθημερόν μέσα σε Όλα!
Ό,τι αφορά στην εν Κρήτη Πανορθόδοξη Σύνοδο (Πεντηκοστή 2016), θα το βρίσκετε εδώ. Με ένα απλό κλικ στο ανωτέρω λογότυπο, διαρκείς ενημερώσεις νυχθημερόν! Η Ορθοδοξία στην κορυφαία στιγμή της, 12 αιώνες μετά την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο! Μείνετε κοντά μας!

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Μικρή Παράκληση μέσα στις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου στη Ρώμη
Χθες το μεσημέρι, η Ζακυνθινή Ομάδα που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη, βρέθηκε για ξενάγηση και προσκύνημα στις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου στη Ρώμη.

Ήταν κοινή η ομολογία για τον συγκλονισμό, τον οποίον ένοιωσαν όλοι, εκεί στις "οπές της γης", όπου οι διωκόμενοι Χριστιανοί έφευγαν, για να θάψουν τους νεκρούς τους και να τελέσουν τη Θεία Ευχαριστία, μαζί με τις Αγάπες.

Μέσα σε ένα δωμάτιο - πολυτάφο, εννιά μέτρα κάτω από τη γη, κοντά στο μαρμάρινο ομοίωμα της Αγίας Κικιλίας (βλ. ανωτέρω φωτό) Μικρή Παράκληση προς τους Αγίους Μάρτυρες, που αναπαύτηκαν κάποτε εκεί, έψαλε υπέρ υγείας όλων ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: