e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αύριο η πρώτη παρουσία του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου "ΑΛΗΘΩΣ", με σύναξη οικολογικής ευαισθητοποίησης


Μετά χαράς θυμίζουμε στους Φίλους μας και τούς προσκαλούμε στην πρώτη παρουσία του ΑΛΗΘΩΣ, του Μορφωτικού Κέντρου της Ενορίας Μπανάτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αύριο το απόγευμα (Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας αναθυμάται την Κατάθεση της Ζώνης της Παναγίας), στον προαύλιο χώρο του μικρού ναϋδρίου της παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου, πίσω από το Κοιμητήριο, στις 7.30 το απόγευμα. Η όλη εκδήλωση θα είναι ουσιαστικά μια σύναξη οικολογικής ευαισθητοποίησης, δεδομένου ότι η 1η Σεπτεμβρίου έχει από ετών καθιερωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Ημέρα Προσευχής υπέρ του Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με Μικρή Παράκληση προς την Παναγία, θα ακολουθήσει Αγιασμός για την έναρξη εργασιών τού Αληθώς με Ευχή υπέρ του Περιβάλλοντος και, τέλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας θα ομιλήσει, με θέμα:

«Η συνέργεια της Θεοτόκου στην χριστοποίηση της υλικότητας της Κτίσης»

2 σχόλια:

Tasos Zarkadis είπε...

Πάτερ, περάστε με κάποιο τρόπο την ομιλία σας και εδώ διαδικτυακά να την διαβάσουμε και εμείς οι απόντες!!

π. Κωνσταντίνος Καλλιανός (Σκόπελος) είπε...

"Ἀληθῶς", μιὰ ζείδωρη πνευματικὴ δρόσος ἀρχίζει νὰ προβάλλει ἀπό τὸ νησὶ τοῦ Σολωμοῦ, γιὰ νὰ μᾶς παρηγορήσει στοὺς σκληροὺς καιροὺς ποὺ διαπλέουμε, ὅπως ὁ στίχος του "πάντ᾿ ἀνοιχτὰ πάντ᾿ ἄγρυπνα τὰ μάτια της ψυχής μου".

Θεοσκέπαστη κι αὐτὴ ἡ φωτεινή σας διαδρομή, ἀδελφέ μου καὶ πάντα ἔντιμη, ὅπως ἡ ὅλη σου διακονία....εὔχεται ταπεινά ¨ο παπα. κων.