e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η αναστάσιμη γιορτή στην Βαγγελίστρα των Μαριναίικων Μπανάτου






























Αναστάσιμης χαράς ευαγγέλια, σήμερα το πρωί, στην Βαγγελίστρα, το μικρό εξωκλήσι του συνοικισμού των Μαριναίικων, εδώ στο Μπανάτο. Παρά την κακοκαιρία της τελευταίας εβδομάδας, ο καιρός σήμερα είναι αίθριος και δόθηκε η δυνατότητα σε αρκετούς ενορίτες και φίλους να εκδράμουν στο γραφικό αυτό εκκλησάκι της Οικογένειας Αβούρη, για να ψάλουν όλοι μαζί το "Χριστός Ανέστη", αλλά και να συμμετάσχουν στην Ευχαριστιακή Σύναξη της Νέας Πέμπτης.

Ομιλώντας στο εκκλησίασμα ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στην όντως λυτρωτική και παραμυθητική δυνατότητα της Ανάστασης του Χριστού. Είπε, μεταξύ άλλων: 
          "Παρά την περιρρέουσα Κρίση και τα πολυπίκοιλα προβλήματα, η Χαρά του Αναστημένου είναι ανάγκη να κηρύξει την νίκη του θανάτου σε κάθε πτυχή της ύπαρξής μας. Εάν παραμείνουν αρρωστημένα κύτταρα ψυχής εντός μας, όλη η ύπαρξή μας -συν τω χρόνω- θ' ασθενήσει και η Ανάσταση Εκείνου θ' αποβεί ατελέσφορη. Εάν όμως αφεθούμε στο αναστάσιμο φως, τότε και μόνον τότε μπορούμε να συντρίψουμε τις μεθοδείες και τις πλεκτάνες του Πονηρού, ο οποίος μάς θέλει πεπτωκότες και διαρκώς στους προσωπικούς τάφους μας. Ας μην επιτρέψουμε στον Μισόκαλο να αμαυρώσει τη Χαρά της Ανάστασης. Αναστημένοι άνθρωποι μπορούν ν' αντιμετωπίσουν την κάθε κρίση, τον κάθε προβληματισμό".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για όλα είχε φροντίσει η εκ των ιδιοκτητών κ. Έλλη Αβούρη: Από τα της θείας Λειτουργίας και την Αρτοκλασία έως τους καφέδες αργότερα και τα πλούσια κεράσματα, τα οποία προσφέρθηκαν σε όλους κάτω από τα ελαιόφυτα και τα κυπαρίσσια, που κοσμούν τον περίβολο του ναΐσκου. 

Φωτογραφίες: Γιάννης Καποδίστριας, Δημήτρης Αβούρης, π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: