e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η μνήμη του "ΟΧΙ" των Ελλήνων στο Μπανάτο














































Με ιδιαίτερα άσχημο καιρό γιορτάσαμε σήμερα το πρωί, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την επέτειο του "ΟΧΙ" των Ελλήνων στον Κατακτητή τού Σαράντα. Κατά την Θεία Λειτουργία και μάλιστα στην Δοξολογία, που ακολούθησε, παρέστησαν εκ μέρους των τοπικών αρχών, ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων κ. Διονύσης Φιλ. Τουρκάκης και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Πληροφορικής κ. Δημήτριος Σεμιτέκος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα σχολεία και τους παρισταμένους, λόγω του μεστού, αποφασιστικού και αγέρωχου πνεύματος, με το οποίο παρουσίασε τον αγώνα των Ελλήνων κατά παντός εναντίου, τότε και τώρα! 

Στο τέλος ο Εφημέριος π. Παναγιώτης ευχήθηκε προς όλους να πρυτανεύει η Ενότητα και η Αλλεγγύη, στις δίσεκτες ημέρες μας ιδιαίτερα, κατά τις οποίες ελλοχεύει ο κίνδυνος "να φάει ο ένας τον άλλον", κατά το κοινώς λεγόμενο. 

Στη συνέχεια έγινε υποτυπώδης παρέλαση των Μαθητών της περιοχής μας (Γυμνασίου Βανάτου και Πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού 1ου Κάμπου) και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων. Εξαιτίας -μάλλον- της οικονομικής Κρίσης δεν συμμετείχε η Φιλαρμονική της περιοχής μας (όπως συνηθιζόταν), μήτε πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μικρή δεξίωση. O tempora, o mores...

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: