e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

"Ανατολή ανατολών" σήμερα στην Παναγούλα Μπανάτου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Χαρά για τα παιδιά της Ενορίας μας από τις Εκδόσεις Ποταμίτου
Κατά την επίσημη σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη των Χριστουγέννων στην Ενορία μας, εδώ στην Παναγούλα Μπανάτου, δόθηκε ιδιαίτερη τιμή στα μικρά παιδιά, που εκκλησιάστηκαν: Διανεμήθηκαν αντίτυπα τής παιδικής, ελληνοαγγλικής έκδοσης χρωμοσελίδων, με θέμα "Η ζωή τής Θεοτόκου", που κυκλοφορήθηκε πριν από καιρό από τις έγκριτες εκδόσεις Ποταμίτου (των φίλων μας Διονυσίου και Αίγλης-Αικατερίνης). 

Οι καλοί εκδότες, Ζακύνθιοι που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, προσωπικοί φίλοι και συνεργάτες τού Εφημερίου μας, αλλά και μόνιμοι αναγνώστες τού Νυχθημερόν, θέλησαν να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ενοριακή ζωή μας και μάς απέστειλαν ικανό αριθμό αντιτύπων ενός από τα πολλά έργα τους (σημειωτέον, γράφει ο Διονύσιος και ζωγραφίζει η Αίγλη-Αικατερίνη), για κάθε χρήση. Ο π. Παναγιώτης έκρινε ότι σήμερα θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί χαρά στα παιδιά τής Χριστουγεννιάτικης Θ. Λειτουργίας, όπερ και εγένετο! Η ευχαρίστηση ήταν διάχυτη, κάτι που αποτυπώθηκε στα ανωτέρω φωτοστιγμιότυπα τού Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια! 

Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Ποταμίτου [τηλ. 2109750950] για την χορηγία τής αγάπης τους και τους ευχόμαστε να μεταλαμβάνουν διαρκώς τής Χριστουγεννιάτικης Χαράς, μαζί με την υπερπολύτεκνη οικογένειά τους!!!

Εόρτια επίσκεψη του Επισκόπου Μοζαμβίκης στον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της χώρας Dinis Sengulane


Μετά από πρόσκληση τού διάσημου ειρηνιστή Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Μοζαμβίκης Dinis Sengulane, ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης παραβρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Limpopo, ναό τον οποίο παραχωρούσε η Αγγλικανική Εκκλησία στους Ορθοδόξους, πριν αποκτήσουν τον δικό τους Ναό.

Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης έγινε δεκτός με θερμά λόγια από τον κ. Sengulane και εξήρε τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μοζαμβίκης για την ειρήνη και την συναδέλφωση στην ταλαίπωρη αυτήν αφρικανική χώρα.

Χριστούγεννα στην Ελληνορθόδοξη Ενορία τού Αγίου Νικολάου Marrickville Σίδνεϊ [3ο Το επίσημο Συλλείτουργο τής Εορτής]

   25 Δεκεμβρίου 2012   
Χριστούγεννα 2012 στο Φανάρι [Ολόκληρη η Πατριαρχική Λειτουργία]

  25η Δεκεμβρίου 2012 στον Πατριαρχικό Ναό  

Φωτό: Ν. Μαγγίνας
Ενδιαφέρον τού Οικουμενικού Πατριάρχου για την υγεία του Μητροπολίτου Δωδώνης

Από την Αθήνα πληροφορούμαστε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρωτοσυγκελλεύων τής Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, ευρισκόμενος από πολλών ήδη ημερών σε ανάρρωση, μετά το χειρουργείο που υπέστη, εκκλησιάστηκε συμπροσευχόμενος σήμερα το πρωί, κατά την Χριστουγεννιάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου τού Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, όπου λειτούργησε ο  Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, τον κ. Χρυσόστομο πήρε τηλέφωνο για ευχές αυτοπροσώπως ο Παν. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την υγεία τού Σεβ. Δωδώνης, διότι τον τιμά ιδιαίτερα ως πολύτιμο φίλο, συμπαραστάτη και αρωγό τού Οικουμενικού Θρόνου και των δικαίων του. 

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε για μιαν επιπλέον φορά την ευγνωμοσύνη του για το τηλεφώνημα τού Προεστώτος τής Ορθοδοξίας, επαναβεβαιώνοντας την αφοσίωσή του στο μαρτυρικό Φανάρι!