e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Δυο χειροτονίες νέων Κληρικών σήμερα στη Ζάκυνθο

Δύο χαροποιά γεγονότα είχαμε σήμερα στην τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου: 

α) Στον συνοικισμό του Δράκα, που υπάγεται στο χωριό Άι Δημήτρης έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του μέχρι τώρα Διακόνου Διονυσίου Αντιόχου, από το χωριό Μαχαιράδο. Ο νέος Πρεσβύτερος θα είναι ο νέος Εφημέριος της μικρής αυτής Ενορίας, η οποία τον τελευταίο καιρό στερείτο μόνιμου ιερέα.

β) Στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου έγινε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο -με σχετική ανάθεση από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο- η χειροτονία σε Διάκονο του κ. Διονυσίου Αρβανιτάκη, από το χωριό Λαγκαδάκια. Ο νέος Διάκονος θα είναι προς το παρόν άμισθος, λόγω του ότι το κράτος δεν πραγματοποιεί διορισμούς, όπως άλλοτε.

Από αυτή την θέση ευχόμαστε και στους δύο χειροτονηθέντες να κραταιωθούν με ψυχοσωματική υγεία, ώστε να υπηρετήσουν τον λόγο της Αλήθειας, που είναι ο ίδιος ο Θεός, μάλιστα δε στον δίσεκτο καιρό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: