e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εκπαιδεύοντας τη Μοζαμβίκη στην Ολυμπιακή Ιδέα












Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως Προέδρου των Επιτροπών για το Περιβάλλον και την Ολυμπιακή Παιδεία, του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Μοζαμβίκης (CO.RE.M.) και στo πλαίσιo των εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες στην Ελληνορθόδοξη Επισκοπή της υποσαχάριας αυτής χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Ιουνίου 2013, συνάντηση με θέμα την Ολυμπιακή Παιδεία. 

Ομίλησε ο Επίσκοπος Ιωάννης, ο Δρ. Rev. Albino Luis Mussuei και η χρυσή αθλήτρια κολύμβησης εφήβων Μοζαμβίκης, υπεύθυνη της νεολαίας της Επισκοπής Μοζαμβίκης Jessica Aggeliki Marcuchin Francisco, η οποία ανέλυσε το θέμα "Νεολαία, Αθλητισμός και Ορθοδοξία"

Στο τέλος της συνάντησης δημιουργήθηκε δίκτυο συνεργασίας για την προώθηση της ολυμπιακής παιδείας ως προτύπου και μέσου ειρήνης, καταλλαγής και ανεκτικότητας. Πρόεδρος της διαθρησκευτικής επιτροπής εκλέχτηκε η Jessica Aggelika Marcuchin Francisco και Aντιπρόεδρος ο Luis Camilo, φοιτητής της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Σχολής της Κένυα.

2 σχόλια:

Mygdalis Kostas είπε...

Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι μονότονος. Είναι στολίδι της εκκλησίας ο Ιωάννης. Μόν αν δεν έχει πάει κανείς σε αυτήν την χώρα μπορεί να θεωρεί αυτές τις πρωτοβουλίες ως εύκολη υπόθεση.

P. Kapodistrias είπε...

Κώστα, προσυπογράφω πολυεπαυξάνοντας!!!