e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η Βάπτιση του Βουλευτή της Μοζαμβίκης Zacarias Jose από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός




























Με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης τέλεσε τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής (28η Ιουνίου 2013), κατά τη διάρκεια Αγρυπνίας στον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Καραβά στον Πειραιά, την Βάπτιση του Βουλευτή της Μοζαμβίκης Zacarias Jose.

Ο νεοφώτιστος Ορθόδοξος Αφρικανός Χριστιανός, ο οποίος έλαβε το όνομα Ζαχαρίας - Θεόδωρος, κατηχήθηκε από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης στη χώρα του, αλλά είχε εκφράσει την επιθυμία του να βαπτισθεί στην Ελλάδα.

Έτσι, με την ευκαιρία της Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Αθήνα αυτές τις μέρες, προγραμματίστηκε το μυστήριο της Βαπτίσεώς του με αναδόχους τον Ορθόδοξο Βουλευτή της Ουγκάντας Theodore Sekikubo, ο οποίος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, και την Ελληνοαμερικανίδα Βουλευτή της Πολιτείας Νιου Χαμσάϊαρ Ευσταθία Μπούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: