e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο εορτασμός του Πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου, τον Αύγουστο του 1994 [σε 3 videos]










Πρόσφατα ανέβηκε στο YouTube ο πάνδημος εορτασμός του Αγίου Διονυσίου, του πνευματικού καυχήματος και θησαυρού της νήσου Ζακύνθου, κατά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 1994, σε τρία συλλεκτικά και -σε ορισμένα σημεία τους- συγκλονιστικά βιντεάκια

Ήταν η χρονιά που ανήλθε στον μητροπολιτικό θρόνο της Ζακύνθου ο τότε νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Χρυσόστομος Β΄ ο Συνετός και σήμερα Δωδώνης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν μιαν ιδιαίτερη αίγλη, ενώ σήμερα μπορούμε να ξαναδούμε πρόσωπα και φυσιογνωμίες που ανήκουν στην Αιωνιότητα! Οπότε: Καλή θέαση και πάντα βοήθειά μας το Άγιο Κορμάκι!!!

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΖΕΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΜΑΣ ΔΡΟΣΙΣΑΤΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ ΜΟΥ .
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ,ΞΑΝΑΕΖΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΙΝΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΥ - ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΠΙΝΗ , ΕΙΔΑ ΞΑΝΑ ΕΝ ΖΩΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ " ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ " .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟ ΠΑΥΛΟ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑ ΩΣ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ , ΟΠΩΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ,Ο ΠΑΠΑ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ,Ο ΖΑΚΥΝΘΙΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΩΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΠΩΣ " ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ " Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΧΙΟΝΗΣ , Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΣΗΣ , Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΑΔΙΚΟΣ , Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΕΤΤΑΣ .
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ Η ΜΝΗΜΗ .