e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γνωριμία με τον ομιλητή του Γ3 "Αληθώς" (Πέμπτη, 31.10.2013, 7 μ.μ.)

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Τις τελευταίες δεκαετίες ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου διακονεί την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow Βορειοδυτικού Λονδίνου. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετεκπαιδεύθηκε στην Εκκλησιαστική Ιστορία και Λειτουργική στα Πανεπιστήμια της Ουαλίας και του Λονδίνου.
Δίδαξε Ορθόδοξη Πνευματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Κάρδιφ της Ουαλίας, καθώς και Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμό σε Κολέγια Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νότια Ουαλία.
Δίνει συχνά διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, Συνέδρια και ετερόδοξους Ναούς, με θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα είναι Διευθυντής του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου.
Έχει συγγράψει 18 βιβλία και πλήθος άρθρων (σε εφημερίδες και περιοδικά), με περιεχόμενο θεολογικό, ιστορικό και λογοτεχνικό. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καταγραφή και παρουσίαση της ιστορίας του Απόδημου Ελληνισμού. Γράφει συνήθως στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, ενώ κείμενά του έχουν μεταφρασθεί στη Γερμανική και τη Ρωσική.
Ανακάλυψε, μετέφρασε και πρωτοπαρουσίασε στο ελληνόφωνο κοινό τον φιλέλληνα Ουαλό ποιητή Euros Bowen. Η πρώτη σχετική δημοσίευση έγινε στο αθηναϊκό περιοδικό CΥΝΑΞΗ (τεύχος 57, Ιαν.-Μάρτ. 1996).
Πρόσφατα εξέδωσε τις δύο πρώτες ποιητικές συλλογές του και σύντομα θα εκδοθεί η τρίτη, που έχει βραβευθεί με Έπαινο σε διαγωνισμό ποίησης του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να τον φιλοξενήσουμε στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 (στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, ώρα 7 το βράδυ), θέμα: "Η παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία. Ιστορία και προοπτικές"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: