e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στην Κεφαλληνία ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Γερασίμου

  Χθες βράδυ στα Ομαλά Κεφαλληνίας  










Με μεγάλη λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορτασμοί στην Κεφαλονιά επί τη εορτή της ανακομιδής του ιερού Σκηνώματος του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου, του νέου ασκητού. Με εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος υπογραμμίζοντας ότι, ο Άγιος Γεράσιμος με την ενάρετη και ασκητική ζωή του απέδειξε ότι η θέωση και ένωσή μας με τον Θεό είναι εφικτή και κατέληξε ότι πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε διδασκαλία που μας απομακρύνει από τον αγιασμό και τη σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.

Στην ιερά ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου Αρχιμ. π. Διονύσιος, Αρχιμανδρίτες από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών: ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος διευθυντής των Μ.Μ.Ε., ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, πολλοί ιερομόναχοι και ιερείς από διάφορες Μητροπόλεις καθώς και ο Αγιοπαυλίτης μοναχός Γεράσιμος.

Η Ιερά Μονή υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση της οσιοτάτης καθηγουμένης Κασσιανής συνεχίζει να βαδίζει στα ίχνη του Αγίου Γερασίμου και να προσφέρει δια της ασκήσεως της αγάπης και της φιλοξενίας την ανακούφιση, την παρηγοριά και την ελπίδα, σε όλους τους προσκυνητές αγίου τόπου, της νέας Ιερουσαλήμ.

[Φωτογραφίες - Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Ζαφείρης / Πηγή: Ιστότοπος Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Πατρών]

1 σχόλιο:

Denise Gazia είπε...

Και του Χρόνου με Υγεία!!!