e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στον Εσπερινό για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο στον Άι Δημήτρη Ζακύνθου




















Μέσα σε κλίμα σεμνό και κατανυκτικό εψάλη απόψε ο Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον ομώνυμο ενοριακό Ναό του χωριού Άι Δημήτρη, ενός γραφικού και φιλοπρόοδου χωριού της Ζακύνθου. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, του οικείου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄ απουσιάζοντος στην Αθήνα, για την πανήγυρι στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων (Πανόρμου).

Αρκετοί ενορίτες και όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Μυροβλήτη προσήλθαν από τη Χώρα και τα πέριξ χωριά, ενώ τα ψάλματα απέδωσε η Χορωδία "Το όνειρο του παιδιού"

Ο Σεβ. Δωδώνης, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα και αφορμώμενος από τη νεανική και αγέρωχη φυσιογνωμία του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, που χαρίστηκε ολότελα στον Θεό μέχρις αίματος, προέτρεψε όλους να μην εμποδίζουν τα παιδιά τους να προσεγγίζουν το εκκλησιαστικό γεγονός και -σε περίπτωση που έχουν την ανάλογη κλίση- να μην τα αποτρέπουν από το να γίνουν ιερείς! 

Ακολούθησε δεξίωση στην παρακείμενη ευρύχωρη αίθουσα τελετών του χωριού, όπου κάθε Κυριακή, τόσον ο νέος Εφημέριος π. Χρήστος Γκούσκος, όσο και ο Θεολόγος Διονύσης Πομόνης συναντούν τα παιδιά της Ενορίας, εν είδει Νεανικής Συντροφιάς.


Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: