e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τιμητική διάκριση στον Οικουμενικό Πατριάρχη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

  23 Οκτωβρίου 2013, στις 11 το πρωί  


















Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, στις 11 το πρωί σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσήλθε με τη συνοδεία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έλαβε ειδική τιμητική διάκριση, δηλαδή το έμβλημα του Α.Π.Θ. "Άγιος Δημήτριος", από τις Πρυτανικές Αρχές και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. 

Μετά την επίδοση του εν λόγω Παρασήμου, το οποίο -σημειωτέον- για πρώτη φορά απονεμήθηκε, ο Πατριάρχης ανέβηκε στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας τελετών του Α.Π.Θ. και εκφώνησε βαρυσήμαντη Ομιλία, με το επίκαιρο θέμα "Κρίση και Επίκριση". Εν τέλει όλοι καταχειροκρότησαν τον σοφό Πρωθιεράρχη των Ορθοδόξων!

Ολόκληρη την Ομιλία δημοσιεύσαμε ήδη στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας και μπορείτε να την αναγνώσετε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ! Εάν επιθυμείτε όμως να την δείτε και να την ακούσετε, μαζί με τα προλεχθέντα και τον μουσικό επίλογο της επίσημης αυτής σύναξης, κάντε κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: