e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μπανάτου για το "Όχι" του '40










































Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, η καθιερωμένη Δοξολογία για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ των Ελλήνων προς τον κατακτητή τής 28ης Οκτωβρίου 1940. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ. Διονύσιος Φιλ. Τουρκάκης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βανάτου κ. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής, οι Διευθυντές των εκπαιδευτηρίων της περιοχής, διμοιρίες των μαθητών, πάμπολλοι γονείς, εκπαιδευτικοί και ευάριθμοι συνενορίτες. 

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εμπνευσμένα ο νέος Διευθυντής του Γυμνασίου Βανάτου κ. Παύλος Σπίνος. Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχήθηκε η Ειρήνη να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, εκπορευόμενη από τον ένδον άνθρωπο. Εάν τούτο κατορθωθεί, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος και ανθρωπινότερος!

Μετά την Δοξολογία, μετέβησαν όλοι εν πομπή στο Μνημείο - Ηρώο, όπου, αφού τελέστηκε τρισάγιο των γνωστών και αγνώστων ηρωικά Πεσόντων, έγινε κατάθεση δάφνινων στεφάνων, μνημονεύοντας έτσι -κατά χρέος- όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Δρογγίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: