Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Από τον εκκλησιασμό των Σχολείων τού Μπανάτου προς τιμήν των Προστατών τής Παιδείας Τριών Ιεραρχών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των μαθητών τής περιφέρειάς μας, τιμώντας τη μνήμη των Προστατών τής Παιδείας Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου τού Μεγάλου, Γρηγορίου τού Θεολόγου και Ιωάννου τού Χρυσοστόμου. 

Ο ναός τής Παναγούλας Μπανάτου πλημμύρισε από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών τού Νηπιαγωγείου, τού Δημοτικού Σχολείου και τού Γυμνασίου μας. Τελέσθηκε μάλιστα και Αρτοκλασία, την δε ομιλία εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Νίκος Αρβανιτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο και την πολιτεία των Τριών Ιεραρχών, τους οποίους πρότεινε ως φωτεινούς σηματοδότες των δυσοίωνων χρόνων μας. 

Ο Εφημέριος, τέλος, ευχήθηκε σε όλους (διδασκόμενους, διδάσκοντες και γονείς) καλές υπομονές στο έργο τής οικοδόμησης άρτιων προσωπικοτήτων!