Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Νυχθημερόν παρόντες στο "Νυχθημερόν"!

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Από τον εκκλησιασμό των Σχολείων τού Μπανάτου προς τιμήν των Προστατών τής Παιδείας Τριών Ιεραρχών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των μαθητών τής περιφέρειάς μας, τιμώντας τη μνήμη των Προστατών τής Παιδείας Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου τού Μεγάλου, Γρηγορίου τού Θεολόγου και Ιωάννου τού Χρυσοστόμου. 

Ο ναός τής Παναγούλας Μπανάτου πλημμύρισε από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών τού Νηπιαγωγείου, τού Δημοτικού Σχολείου και τού Γυμνασίου μας. Τελέσθηκε μάλιστα και Αρτοκλασία, την δε ομιλία εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Νίκος Αρβανιτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο και την πολιτεία των Τριών Ιεραρχών, τους οποίους πρότεινε ως φωτεινούς σηματοδότες των δυσοίωνων χρόνων μας. 

Ο Εφημέριος, τέλος, ευχήθηκε σε όλους (διδασκόμενους, διδάσκοντες και γονείς) καλές υπομονές στο έργο τής οικοδόμησης άρτιων προσωπικοτήτων!