Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Αναφορά στον Ζακυνθινοϊταλό Ποιητή Ούγκο Φώσκολο η 7η εκδήλωση του β΄ κύκλου «Αληθώς»


Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», τιμώντας τον μεγάλο Ζακυνθογεννημένο εθνικό Ποιητή τής Ιταλίας Ούγκο Φώσκολο, αφιερώνει την 7η σύναξη των εφετινών δράσεών του στην εξέχουσα φυσιογνωμία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 7.30 το βράδυ, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει:

α) Ομιλία της Ιταλίδας Φιλολόγου Annamaria Kalofonos, με θέμα:

«Ugo Foscolo, ο ακούσιος φιλόσοφος».

β) Κονσέρτο του νέου Μουσικού Σχήματος “Trio Barocco Zacinto”, στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βέρα Στραβοπόδη (πιάνο), Vaghinak Galoyan (βιολοντσέλο) και Αθηνά Σαραντίδη (τραγούδι). Θα αποδώσουν 11 μουσικές δημιουργίες κλασικών Ιταλών Συνθετών.

Τη βραδιά θα χαιρετίσει ο Νίκος Λαλώτης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζακύνθου «Ούγος Φώσκολος».