e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Μήνυμα του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη για την κατάργηση της ΕΡΤ, του «ομφάλιου λώρου με την πατρίδα»

Ευρισκόμενος στο νότιο ημισφαίριο της γης, στη μακρινή για εσάς τους συμπατριώτες Μοζαμβίκη, η αποκλειστική πηγή πληροφόρησης για όσα τεκταίνονται στην πατρίδα και στη γενέτειρα ήταν οι συχνότητες της ΕΡΤ, της ΕΡΑ και οι ανάλογες ιστοσελίδες.

Τώρα, με μια ετσιθελική ενέργεια καταστολής των δημοκρατικών αγαθών, όπως αυτά παρέχονταν στους ανά την οικουμένη συνΈλληνες, στερούμαστε αυτή τη ζωντανή επαφή την Ελλάδα, εμείς τα ξενιτεμένα παιδιά της. Από χθες αισθανόμαστε σαν να μας έκοψαν βίαια τον ομφάλιο λώρο, από τον οποίο τρεφόμασταν.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή, που, όπως πληροφορούμαι, οι απολυόμενοι υπάλληλοι της ΕΡΤ βρίσκονται σχεδόν στην Αντίσταση, εκπέμποντας προγράμματα μέσω ευρωπαϊκών χωρών, σήμερα που και οι συμπατριώτες μου εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ζακύνθου είναι μουδιασμένοι από το ξαφνικό σοκ, απευθύνω σε όλους χαιρετισμούς συμπαράστασης, θυμίζοντάς τους πως ό,τι καλό έχουμε αποκτήσει στο διάβα της Ιστορίας είναι ζυμωμένο με τον ιδρώτα του αγώνα μας!

Σας αγκαλιάζω όλους αδελφικά! Καλό κουράγιο!
Μαπούτο, 12 Ιουνίου 2013
+ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

Η Εκκλησία της Ζακύνθου συμπαρίσταται στους εργαζόμενους της τοπικής ΕΡΑ


  Σήμερα το πρωί στο κτίριο της ΕΡΑ Ζακύνθου  
Κοντά στους εργαζόμενους  της ΕΡΑ Ζακύνθου, στο κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού του νησιού, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος - Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Ι. Μ. Ζ. 

Οι εργαζόμενοι -ως γνωστόν- από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, βρίσκονται από χθες το βράδυ κλεισμένοι στο ιστορικό κτίριο της ΕΡΑ Ζακύνθου, απ' όπου εκπέμπουν πρόγραμμα διαρκές, διαμαρτυρόμενοι για την χθεσινή ξαφνική κατάργηση της ΕΡΤ, δηλαδή της Δημόσιας Τηλεόρασης και όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της επικράτειας, με αποτέλεσμα, περί τις 2600 ξαφνικές απολύσεις εργαζομένων με ό,τι αυτό συνεπάγεται... 

Από πλευράς της τοπικής Εκκλησίας εκφράστηκε από τα μικρόφωνα του τοπικού ραδιοφώνου η ολόθερμη συμπαράσταση στους εμπερίστατους συμπολίτες μας, που εργάζονταν μέχρι χθες τόσο άξια και αποδοτικά στην ΕΡΑ Ζακύνθου. Τονίσθηκε, εξάλλου, η απορία για το απόλυτο και αιφνίδιο της κατάργησης ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο αφορούσε, όχι μόνον στην ειδησεογραφία, αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού ποιότητας στην διάρκεια του Εικοστού και ήδη Εικοστού Πρώτου Αιώνα, σε καιρούς δηλαδή τόσο ανατρεπτικούς για τη νεότερη ελληνική ιστορία.

[Φωτογραφίες: Βασίλης Μούτσιος]