e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας Μπανάτου

 Εσπέρας 26ης Μαρτίου 2014 






































Η Κουκουναρία αποτελεί έναν γραφικό συνοικισμό του Μπανάτου, με λίγες οικογένειες ευγενικών και καλοσυνάτων κατοίκων. Διοικητικά ανήκει στο Μπανάτο, εκκλησιαστικά όμως αποτελεί αυτόνομη Ενορία, με δικό της Εφημέριο. Σήμερα εφημερεύει εκεί, στον μικρό -αλλά ευπρεπέστατο- ναό του Αγίου Νικολάου, ο άμισθος νέος ιερέας Νικόλαος Γουσέτης, ενώ την διοικητική ευθύνη έχει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Απόψε εκκλησιαστήκαμε εκεί, κατά την θεία Προηγιασμένη Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο π. Παναγιώτης και ο π. Νικόλαος, ενώ παραβρέθηκαν ενορίτες τόσο της Κουκουναρίας, όσο και του κεντρικού Μπανάτου, κοινώνησαν μάλιστα αρκετοί των Αχράντων Μυστηρίων. 

Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας πριν το Κοινωνικό, επεσήμανε ιδιαίτερα τα ακόλουθα: 
     "Η άκρως κατανυκτική Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων συντελεί άριστα στην περιφρούρηση των αισθήσεων από τους κάθε είδους κινδύνους που μας κυκλώνουν και μας περισφίγγουν. 
     Καθώς προετοιμαζόμαστε για την όσο γίνεται συχνότερη μετοχή μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, προσέχουμε τους οφθαλμούς μας, τα αυτιά μας, τα χέρια μας, τον πάντα άνθρωπο, κυρίως τον έσω άνθρωπο, από την εμπαθή νέκρωση και την επώδυνη ροπή στις πτώσεις. Όλα τα μέλη και η διάνοια αποκτούν ουσιαστικό σημείο αναφοράς: το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που λιτανεύονται προαγιασμένα ανάμεσά μας προς βρώσιν και πόσιν εκ μέρους των πιστών. 
     Ο πιστός -εννοείται- δεν είναι πάντα άξιος, αλλά ποιος είπε ότι η Θεία Κοινωνία είναι βραβείο; Τουναντίον: Είναι φάρμακον αθανασίας, αντίδοτον του μη αποθανείν. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, γιατί να καθυστερούμε στη συνάντηση με τον Προσφερόμενο Χριστό;;;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: