e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τιμή μετά θάνατον στους Ντίνο Κονόμο (1914-1990) και Σπύρο Καββαδία (1937-2002) από το Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο

Φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας




Κατά την καταληκτήρια συνεδρία του Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου και στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την πρώτη σύγκλησή του, τιμήθηκαν μετά θάνατον, από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδώνάνθρωποι του Επτανησιακού Πολιτισμού, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει ή συμβάλει με τον τρόπο τους στη μακρά διαδρομή του θεσμού αυτού των Ιονίων. 

Ανάμεσά τους ο Ζακυνθινός ιστοριοδίφης - ιστορικός και λογοτέχνης Ντίνος Κονόμος (1914-1990) και ο Κερκυραίος -πολιτογραφημένος δια βίου στη Ζάκυνθο- Δρ Φιλολογίας, σολωμιστής, μελετητής και κριτικός Σπύρος Αλεξ. Καββαδίας (1937-2002). 

Από αυτή τη θέση συγχαίρουμε όσους είχαν τη σκέψη γι'  αυτές τις τιμητικές διακρίσεις. Οι νεότεροι έχουμε πολλά ωφεληθεί από τη φωτεινή παρουσία και των δύο! Αιωνία να είναι (και θα είναι) η μνήμη τους!

Στις ανωτέρω αποκλειστικές φωτογραφίες: το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο και η τιμητική διάκριση του αείμνηστου Κονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: