e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Πάπας Φραγκίσκος προς Πρόσφυγες στην Ιορδανία: "Εδώ είναι η ρίζα του κακού: Το μίσος και η απληστία για χρήματα από τις εταιρείες και τους εμπόρους όπλων"

 Σήμερα το δειλινό στην Ιορδανία 


Ο Πάπας Φραγκίσκος, ευρισκόμενος στην Αγία Γη ενόψει της αυριανής ιστορικής Συνάντησής του με τον Οικουμενικού Πατριάρχη, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα σε πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά και το Ιράκ. Σημειωτέον ότι η Ιορδανία έχει κατακλυσθεί κυριολεκτικά από περισσότερο του ενός εκατομμυρίου εμπερίστατων ανθρώπων από τη γείτονα Χώρα Συρία, όπου ο Εμφύλιος μαίνεται, με ανεξέλεγκτη προοπτική... 

Ο Πάπας, ομιλώντας στους Πρόσφυγες, ανανέωσε την έκκλησή του για ειρήνευση στη Συρία και κάλεσε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να εγκαταλείψουν τα προσχήματα και να δοθεί λύση στα προβλήματα που επιφέρουν τα όπλα. Επισήμανε μάλιστα ότι η λύση μπορεί να προέλθει μόνον μέσω του διαλόγου, της αυτοσυγκράτησης, της συμπόνιας για τους αναξιοπαθούντες, αναζητώντας παράλληλα πολιτική λύση, με αίσθημα ευθύνης προς τους αδελφούς. Κατέδειξε, εξάλλου, τη ρίζα του Κακού: Το μίσος και η απληστία για χρήματα από τις εταιρείες και τους εμπόρους όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: