e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Λειτούργησαν ο Πατριάρχης στο Ναό της Αναστάσεως και ο Πάπας στη Βηθλεέμ

 Σήμερα το πρωί 











Ναός της Αναστάσεως - Πατριαρχικό Συλλείτουργο





Βηθλεέμ - Manger Square

Λίγο πριν τη Συνάντηση των συγχρόνων μας πνευματικών ηγετών της Χριστιανοσύνης, αυτού της Ρώμης και αυτού της Νέας Ρώμης, 50 χρόνια μετά την ιστορική συνάντηση των μακαριστών Προκατόχων τους στην Αγία Γη, ο μεν Πάπας λειτούργησε σε υπαίθρια Σύναξη στη Βηθλεέμ, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης στο πανίερο ναό της Αναστάσεως, μαζί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. 

Όλοι προσβλέπουν στη Συνάντηση που θα πραγματωθεί σε λίγο, η οποία μάλιστα στοχεύει στην διατήρηση και την περαιτέρω επαύξηση των ήδη καλών και αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών, με μακρινή ελπίδα -γιατί όχι;- το "ίνα πάντες έν ώσιν" του Ιησού Χριστού. Τα βλέμματα της Χριστιανικής Οικουμένης -και όχι μόνον- είναι στραμμένα Εκεί, όπου έζησε την επίγεια ζωή Του Εκείνος, ο κυριάρχης της Ζωής και του Θανάτου!

Εν αναμονή, λοιπόν, της νέα Συνάντησης, ας μνησθούμε την παλαιά εκείνη, την πριν 50 χρόνια:




Δεν υπάρχουν σχόλια: