e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ένα συλλεκτικό 100φυλλο τετράδιο ετοιμάζει η Μητρόπολη Ζακύνθου




Ένα συλλεκτικό τετράδιο 100 φύλλων με χαρτόδετο έγχρωμο εξώφυλλο ετοιμάζει ο Τομέας Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για να κυκλοφορηθεί σε λίγες ημέρες ως δυνατότητα ενός ασυνήθιστου δώρου. 

Η Μητρόπολή μας αξιοποίησε συμφέρουσα εκδοτική πρόταση των ΕΛ.ΤΑ. και θέλησε να αφιερώσει το τετράδιο στη Μονή των Στροφάδων Νήσων. Έτσι, το εμπροσθόφυλλο κοσμεί η μορφή τού Αγίου Διονυσίου από ψηφιδωτό των Προπυλαίων τού εν Ζακύνθω Καθολικού τής Μονής Του (βλ. 1η φωτό ανωτέρω), το δε οπισθόφυλλο κοσμεί το γνώριμο και ανθεκτικό στους αιώνες Καστρομονάστηρο των Στροφάδων Νήσων (βλ. 2η φωτό ανωτέρω). Το σημαντικό είναι ότι, πριν από τις 100 σελίδες γραφής τού τετραδίου, προτάσσεται ένα 16σέλιδο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται καλλιτεχνικές φωτογραφίες τόσο από τα Στροφάδια, όσο και από την Μονή στην πόλη της Ζακύνθου, με σύντομο κατατοπιστικό κείμενο με ιστορικά στοιχεία. Για τις φωτογραφίες και το κείμενο μερίμνησε η Αδελφότητα της εν λόγω Μονής. 

Ετοιμάζονται 3.000 αντίτυπα του τετραδίου κι ελπίζουμε να γίνουν ανάρπαστα, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της επικείμενης εορτής του Αγίου Προστάτη μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: