e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Ζακύνθου Διονύσιος για τον από Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη: "Η κρίση του Θεού είναι διαφορετική από την κρίση των ανθρώπων"

 Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Στραβοπόδης












Συγκινητική ήταν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η Επιμνημόσυνη Δέηση, η οποία εψάλη για την ανάπαυση της ψυχής του πρόσφατα κοιμηθέντος Μητροπολίτου από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτου, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου. 

Ήταν η ώρα, κατά την οποία στο Μαρούσι γινόταν η κηδεία του μακαριστού Παντελεήμονος, στην δε Ζάκυνθο Κληρικοί και Λαός, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, απέδωσαν φόρο τιμής στον Ιεράρχη, ο οποίος διαποίμανε το νησί μας για μιαν ολόκληρη δεκαεπταετία, δηλαδή από το 1977 έως το 1994. 

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβ. κ. Διονύσιος τόνισε με έμφαση ότι τώρα πλέον ο μεταστάς Ιεράρχης βρίσκεται στα χέρια του Θεού, η δε κρίση Εκείνου είναι διαφορετική από την κρίση των ανθρώπων

Σημειωτέον ότι, κατά την διάρκεια της πένθιμης Ακολουθίας, το πένθος τής τοπικής Εκκλησίας έφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

14 σχόλια:

Mygdalis Kostas είπε...

όχι πάντα....

P. Kapodistrias είπε...

θα μας συνέφερε...

Mygdalis Kostas είπε...

Να είναι διαφορετική? σωστό...

P. Kapodistrias είπε...

τα δικά μας μέτρα είναι πεπερασμένα, Εκείνου είναι απειροτέλεια!

Mygdalis Kostas είπε...

Πολύ σωστά, Και όλοι πονάμε όταν χάνονται φίλοι και όλοι πονάμε όταν κάποτε η δικαιοσύνη των ανθρώπων τους καταδικάζει. Δεν γίνεται όμως όταν μέσα σε ένα πλήθος παραβατικών ή έστω υπερβολικών πρακτικών κληρικών να συλλαμβάνεται κάποιος με το δάχτυλο στο μέλι και να καταδικάζεται, δεν γίνεται λέω να τον εξυμνούμε. Ας πάει εκεί που ορίζει η θεία δικαιοσύνη και καλό παράδεισο να έχει αλλά για μένα ήταν βαρεία βαρύτατη πρόκληση η συμπεριφορές του και θλίβομαι όταν άνθρωποι που εκτιμώ βάζουν πάνω από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης την ανάγκη υστεροφημίας ενός παραβατικού πολίτη. Στο κάτω κάτω δε ας ταφεί με ένα ταπεινό ράσο να θυμούνται όλοι πως οι επίσκοποι είναι και, είναι πρωτευόντως μοναχοί. Τι μπρός πίσω και κατά χαζή οικονομία είναι αυτά. . Μήπως πάει χωρίς μήτρα και δεν τον γνωρίσει ο Άγιος Πέτρος?

P. Kapodistrias είπε...

Παρακαλώ, Κώστα, ας αυτοπεριοριορίσουμε τις εκτιμήσεις μας. Υπήρξε ο άνθρωπος που εμείς γνωρίσαμε ως έναν τέλειο πνευματικό πατέρα ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ επί 17 χρόνια. Τον τιμάμε και τον αγαπάμε καθηκόντως!

P. Kapodistrias είπε...

Σε ημέρα που πενθούμε, παρακαλώ, ας σταματήσουμε εδώ...

Mygdalis Kostas είπε...

Έτσι είναι η ζωή πάτερ. Λυπάμαι αλλά ας ήταν αλλιώς. Όλοι μας πριν υποπέσουμε στην θεία ή ανθρώπινη κρίση του νόμου είμαστε εξ ορισμού καλοί. Καλό παράδεισο να έχει.

P. Kapodistrias είπε...

Έτσι! Εύχου για εκείνον και για όλους μας! Καλό Παράδεισο να βρούμε όλοι μας!

Chrysostomos Karagounis είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Χριστίνα Συνοδινού είπε...

Καλό παράδεισο! Ο Θεός να τον αναπαύσει!

Nikolas Marinos είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΓΝΟΡΙΖΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Symeon Katsinas είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!...

Ανώνυμος είπε...

ου γαρ ηλθον ινα κρινω τον κοσμον αλλ ινα σωσω τον κοσμον τις ει ο κρινων αλλοτριον οικετην
τι εκπληξεις θα δουμε κατα την δευτεραν παρουσιαν του κυριου
του αειμνηστου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΕΙΗ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ ΑΙΩΝΙΑ
θερμα συγχαρητηρια μεταφερατε παρακαλω στον τομπρο και ανυποκριτον ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ Ο οποιος επρεπε να ητο ζακυνθου απο το 1977 παρα ταυτα εχει μαθει να ξεπερνα τις μικροτητες κυριως των αρχιερεων με τα πολλα προσωπεια ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΟΥ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ θα θελαμε εαν ειχατε σε κασσετα την χειροτονια σας η αλλο τι να τον ακουσωμε