e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

60 φωτοστιγμές των Εγκαινίων του Ναού Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού Άσπρης Πάτμου από τους Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου

 Πάτμος, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2014 


Ως γνωστόν, το Κάθισμα στην περιοχή Άσπρη Πάτμου ανήκει στην περιώνυμη Μονή του Θεολόγου της ιεράς Νήσου, έχει όμως παραχωρηθεί για χρήση στον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος, πλην της αποκατάστασης και επέκτασης των πεπαλαιωμένων κτιρίων του Καθίσματος, οικοδόμησε -ιδίοις εξόδοις πάντα- Ναό προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. 

Θυρανοίξια του εν λόγω Ναού τέλεσε ο ίδιος ο πνευματικός Κυριάρχης της Νήσου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στις 18 Οκτωβρίου 1994, κατά την τότε επίσημη επίσκεψή Του επιτόπου. [Δείτε τον Ναό και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας, από επίσκεψη συντελεστών του Νυχθημερόν στην Πάτμο, ΕΔΩ!]

Είκοσι χρόνια μετά, το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, ο Σεβ. Δωδώνης, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, τέλεσε τα Εγκαίνια του Ναού, με την άδεια του Φαναρίου και την παρουσία του Καθηγουμένου της οικείας Μονής και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου Αρχιμανδρίτου κ. Κυρίλλου. Παρόντες ήταν Κληρικοί εξ Αθηνών και εντόπιοι. Η βροχή δεν εμπόδισε και κάποιους φιλέορτους να παρασταθούν στο εορταστικό αυτό διήμερο! 





















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: