e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

7 Ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς Ρωμαιοκαθολικούς (Αυστρία, 6-11.11.2014)

Ως γνωστόν, το πολυπεριοδικό μας αφιέρωσε αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρώτου της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, όπου, εκτός από τις ποιμαντικές συναντήσεις του με τον άξιο Μητροπολίτη κ. Αρσένιο, τους παράγοντες και το πλήρωμα της Ελληνορθόδοξης Μητροπόλεως Αυστρίας, είχε την ευκαιρία να έχει καλλίκαρπες επαφές με την εκεί Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Σε αυτήν εδώ την δημοσίευση μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους των κυριότερων Ομιλιών του Πατριάρχου προς τους Ρωμαιοκαθολικούς της Αυστρίας (δίγλωσσες όλες), σε επτά σημαντικές και αξιομνημόνευτες ευκαιρίες, με κυριότερη αυτήν κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων του Ιδρύματος Pro Oriente.

Τις εν λόγω Πατριαρχικές Ομιλίες -συνθεμένες «με λογισμό και με όνειρο» για την ωφέλεια του καλώς εννοούμενου Διαλόγου- αναρτήσαμε όλες στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας ΠΑΡΑΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ, προερχόμενες από τον επίσημο ιστότοπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου:








Δεν υπάρχουν σχόλια: