e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Θεοφάνια 2015 στον Πειραιά υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης












































Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Κορωνείας κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, κληρικών και λαϊκών. 

Ο Τίμιος Σταυρός ερρίφθη ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού, Καλλιστώ, Ευρώπη και Καλυψώ και αμέσως άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπεσαν στην θάλασσα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: