e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σάββατο των Ψυχών στη Σμύρνη

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ












Χθες, Ψυχοσάββατο, η Εκκλησία τίμησε την μνήμη όλων των ειρηνικώς κοιμηθέντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων Ορθοδόξων Χριστιανών. Στην Σμύρνη ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κύριλλος τέλεσε το πρωί την Θεία Λειτουργία στο Ορθόδοξο Κοιμητήριο. Στο τέλος, όπως και προχθές στον Εσπερινό,τελέστηκε μνημόσυνο. Μετά, ο π. Κύριλλος πέρασε από κάθε μνήμα και έψαλε τρισάγιο. 

Σημειώνω ότι στο Κοιμητήριο είναι τα μνήματα κεκοιμημένων από το 1930 και μετά. Το Κοιμητήριο, που υπήρχε μέχρι το 1922, καταστράφηκε και, όπως μαθαίνω, εκεί που βρισκόταν ξεκίνησαν εργασίες για την ανέγερση εμπορικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: