e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

"Δείγμα απομάκρυνσης από τον Θεό" η ενδοσχολική βία, κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη [+video]

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015
Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος 






















"Δείγμα απομάκρυνσης από το Θεό", χαρακτήρισε την ενδοσχολική βία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σερρών. 

Ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ξάνθης ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και τους Ιεράρχες της συνοδείας του επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και συνομίλησαν με τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι ζήτησαν να προσεύχονται για την πρόοδο των μαθητών του σχολείου. 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης παρακολούθησε την μαθητική θεατρική παράσταση "Οι Άγιοι επτά παίδες εν Εφέσω". Ο Πατριάρχης συγκινήθηκε από την ερμηνεία των παιδιών και ζήτησε να τον συνοδεύσουν στις αρχές Μαϊου στην Έφεσο με έξοδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επισκεφθούν όλοι μαζί την σπηλιά των Αγίων επτά Παίδων. 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του σχολείου και μίλησε για τις προκλήσεις του σύγχρονου αποπροσανατολισμού. Κάλεσε τους μαθητές να μην εγκαταλείπουν το δρόμο της Εκκλησίας, "δρόμος", που όπως είπε "είναι δύσκολος αλλά καταλήγει στην αληθή γνώση, που ελευθερώνει τον άνθρωπο".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης μίλησε για την ενδοσχολική βία με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη και υπογράμμισε πως "πρόκειται για δείγμα απομάκρυνσης των νέων από το Θεό, διότι αυτός που πιστεύει στο Θεό τιμά και σέβεται τον πλησίον του".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης ζήτησε από τους μαθητές να αγωνίζονται να μείνουν ελεύθεροι με την ελευθερία που χαρίζει το Άγιο Πνεύμα και κανείς δε μπορεί να αφαιρέσει. "Αυτή είναι η ελευθερία από τα πάθη μας", είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Αμέσως μετά μοίρασε σε όλους τους μαθητές από ένα μικρό σταυρό ως ευλογία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους και τους οραματισμούς τους. 

Νωρίτερα ο Πατριάρχης μίλησε στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο, όπου του επιδόθηκε ψήφισμα για την ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: