e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στιγμές αναστάσιμης χαράς από την Ευχαριστιακή Σύναξη της Χρυσοπηγής στην Μπόχαλη (17.4.2015)

Πρωί Παρασκευής της Διακαινησίμου, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Χρυσοπηγής, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Ομίλησε επίκαιρα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
Φωτογραφίες: Λεωνίδας Πέττας 








































Ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του π. Παναγιώτη Καποδίστρια: 

"Σεβασμιώτατε, Αγαπητοί Πατέρες και Συμπρεσβύτεροι, Λαέ του Θεού παντευλόγητε, 
          στο αναστάσιμο περιβάλλον της Νέας Εβδομάδας, την οποία διάγουμε, τιμάμε σήμερα πανηγυρικά, εδώ πάνω στο ανθηρό προάστιο του Μπόχαλη, εδώ στον πανοραμικό εξώστη της Ζακύνθου, την Θεομήτορα ως Ζωοδόχο Πηγή ή Χρυσοπηγή. Όντως, η Παναγία Μητέρα μας τιμάται ως δεχθείσα εντός Της την ίδια την αυτο-Ζωή και αδιάλειπτα έκτοτε πηγάζει από Αυτήν η Ζωή, δηλαδή ο Χριστός, αρδεύοντας -ως ζωντανό νερό που είναι- την άνυδρη πραγματικότητα του καιρού και του τόπου μας. 
          Υπό το πρίσμα αυτό δικαιολογείται θεολογικά και η τοπική προσωνυμία, που έχει δοθεί στην γλυκεία Εικόνα της Παναγιάς μας: Χρυσοπηγή! Διότι, πηγάζοντας από Αυτήν ο Αναστημένος Χριστός, αποκτάμε όλοι μας τον κατεξοχήν θησαυρό της ύπαρξής μας, το καθαρό και διαυγές χρυσάφι μας, την αδιάπτωτη περιουσία μας! Έτσι ο Χριστός είναι ο χρυσός μας, ο θησαυρός μας, η δε Θεοτόκος η πηγή του χρυσαφιού, το οποίο μας πλουτίζει, η Χρυσοπηγή του ανθρώπινου γένους"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: