e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Χρήσιμες πληροφορίες για το επί θύραις Πανηγύρι της Παναγούλας Μπανάτου 2015


Εκτός από το ήδη ανακοινωθέν και τοιχοκολληθέν ανά τη Ζάκυνθο Πανηγύρι της Παναγούλας Μπανάτου, κατά το ερχόμενο Δεκαπενταύγουστο, αξίζει να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις, που ενδιαφέρουν όσους θέλουν είτε απλώς να εκκλησιασθούν κατά την πανεπίσημη μέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είτε να συμπανηγυρίσουμε στο πλάτωμα του περικαλλούς Ναού μας: 

1. Κατά την θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος Δ΄. Σημειωτέον ότι ο οικείος Αρχιερέας θα είναι η πρώτη φορά στην αρχιερατεία του, που θα τελέσει θ. Ευχαριστία στον Ναό της Παναγούλας μας. Κατά την πενταετία που έχει διαρρεύσει δύο προηγούμενες φορές έχει ιερουργήσει στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Όλοι τον αναμένουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση!

2. Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής λειτουργίας θα ψάλει, κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, ικανό τμήμα της Χορωδίας "Το όνειρο του παιδιού" του Πρωτοψάλτη Μπανάτου κ. Δημήτρη Κάνδηλα. Σε αυτή θα προΐσταται εκτάκτως ο δεινός ιεροψάλτης Αθηνών κ. Παναγιώτης Κάνδηλας, ενώ θα συμμετάσχει και ο άλλος καλός ιεροψάλτης εξ Αθηνών και θερινός ενορίτης μας κ. Ιωάννης Καραβάνης.

3. Αμέσως μετά την συνήθως μεγαλοπρεπέστατη Λιτανεία της Παναγίας, άρχεται η λαϊκή εκδοχή του Πανηγυριού. Τότε λοιπόν, θα υπάρξουν τα εξής: 
          α) Η Μικτή Χορωδία "Λιμπρέτο" από τη Λακωνία, αποτελούμενη από τριάντα (30) μέλη θα παρουσιάσει μικρό πρόγραμμα με έντεχνα άσματα, που αγαπώνται από το ελληνικό κοινό! 
          β) Στη συνέχεια, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα "Υακίνθη", υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του εκπαιδευτικού κ. Νίκου Αρβανιτάκη, θα παρουσιάσει επτανησιακούς χορούς, χρησιμοποιώντας μάλιστα νέες στολές-έκπληξη!
          γ) Αμέσως μετά, η ορχήστρα του ιεροψάλτη και καλλιτέχνη κ. Δημήτρη Παπαδάτου θα παρουσιάσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα, ώστε να ψυχαγωγηθούν και να χορέψουν οι πανηγυριώτες, που θα έχουν παρακαθίσει στην δημόσια τραπεζαρία που θα έχει αναπτυχθεί στο ευρύχωρο πλάτωμα της Παναγούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: