e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας

Κέρκυρα, πρωί Τρίτης, 15ης Δεκεμβρίου 2015












































Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κέρκυρα η Μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, όπου σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό στην πόλη του νησιού, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα που διακατείχε τον Άγιο Ελευθέριο, την θερμή πίστη και τη γνήσια αγάπη του για τον Κύριό μας, όπου δεν δίστασε να ομολογήσει ενώπιον του Ρωμαίου Αυτοκράτορα ότι μόνος αληθινός Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης τόνισε πως ο Άγιος Ελευθέριος αυτή την παρρησία την αντλούσε από τον Παράκλητο. Αποτελεί όμως βασική προϋπόθεση για την έλευση του Παναγίου Πνεύματος και στη δική μας τη ζωή, η παραίτηση από το ίδιον θέλημα, το οποίο μας κρατά δούλους του εγωισμού μας και όλων των παθών, που απορρέουν από εκείνον. Έχουμε φθάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση εξαιτίας ακριβώς της ειδωλοποίησης του εαυτού μας και της μανιώδους απόκτησης υλικών αγαθών, αφού έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι από το κενό που υπάρχει στην καρδιά μας, με τον εξοβελισμό του Χριστού από εκείνην, θα αναπληρωθεί αυτό το πνευματικό κενό με ψεύτικες υλικές χαρές. Ο Άκτιστος όμως Θεός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντικατασταθεί από οτιδήποτε κτιστό. Η διάκριση αυτή υπήρχε και θα υπάρχει εις το διηνεκές, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν το θάρρος και το ζήλο του Αγίου Ελευθερίου για τον Κύριό μας και να ομολογούν χωρίς ντροπή Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: