e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας
Κάντε κλικ στην ανωτέρω αφίσα για να δείτε όλες τις επετειακές δημοσιεύσεις για τα 15χρονα του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παρούσα η Παναγία η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" στον Ακάθιστο Ύμνο 2015 εν Βανάτω

Βράδυ 27ης Μαρτίου 2015 στον Ναό της Παναγούλας 
Με εναλλαγή βροντών, αστραπών κι ενός φεγγαριού, που επέμενε να λάμπει μες στο σκοτάδι, εψάλη απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ενορία μας, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Ικανός αριθμός ενοριτών και άλλων προσκυνητών έφθασαν στον ναό μας για να τιμήσουν την Θεομήτορα και να τιμηθούν με την Αγάπη και τη Χάρη Της. 

Όπως είχε ήδη από ημερών αναγγελθεί, στο κέντρο της λατρευτικής σύναξής μας ήταν εκτάκτως η Παναγία η ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ, ένα αξιοπροσκύνητο Εικόνισμα, που μεταφέραμε από οικία ευσεβούς οικογένειας, κειμήλιο παλαιό, θησαυρός ανεκτίμητος! Το σημαντικό ήταν ότι και μετά το πέρας της μεγαλοπρεπούς και συνάμα κατανυκτικής Ακολουθίας κάποιες ευλαβείς ψυχές παρέμειναν δίπλα στην νεοφερμένη Παναγία, προσευχόμενες επί μακρόν και δείχνοντας έτσι τον σεβασμό τους προς την Πανάχραντη Μάνα. 

Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης ομίλησε επίκαιρα περί του ότι και η Σιωπή της Παναγίας στις δεήσεις των ανθρώπων δεν είναι εντέλει σιωπή, αλλά μυστική και ανύστακτη μέριμνα για τα ζητούμενά μας. [Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!] Τέλος, αναφέρθηκε στην φιλοξενούμενη θεομητορική Εικόνα, επισημαίνοντας ότι το όνομα που αναγράφεται πάνω της, κατά πάσα πιθανότητα δηλοί τον τόπο προέλευσής της, δηλαδή το Βαρθολομιό της Ηλείας και μπορεί να δικαιολογηθεί εκ του ότι πάμπολλοι Ζακύνθιοι των αρχών και των μέσων του 20ού αιώνα έφευγαν στο Μοριά ως εργάτες, για να εξοικονομήσουν τα σοβαρά χρειώδη των οικογενειών τους. Οι πρόγονοι μιας εκ των οικογενειών εκείνων έφερε από την Πελοπόννησο και μια Παναγία - ιερή παρακαταθήκη για τους απογόνους! 


Στιγμές Ακάθιστου Ύμνου 2015 στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης

Βράδυ 27ης Μαρτίου 2015, από τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή


Ο Ακάθιστος Ύμνος 2015 στο Αμμάν της Ιορδανίας | مديح والدة الإله

Εσπέρας 27ης Μαρτίου 2015, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου.


خدمة المديح الكبير لوالدة الإله الكلية القداسة 
27 أذار 2015
كنيسة دخول السيد إلى الهيكل - الصويفية
تصوير يزن مدانات وسامر بوري