e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παρούσα η Παναγία η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" στον Ακάθιστο Ύμνο 2015 εν Βανάτω

Βράδυ 27ης Μαρτίου 2015 στον Ναό της Παναγούλας 


Με εναλλαγή βροντών, αστραπών κι ενός φεγγαριού, που επέμενε να λάμπει μες στο σκοτάδι, εψάλη απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ενορία μας, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Ικανός αριθμός ενοριτών και άλλων προσκυνητών έφθασαν στον ναό μας για να τιμήσουν την Θεομήτορα και να τιμηθούν με την Αγάπη και τη Χάρη Της. 

Στιγμές Ακάθιστου Ύμνου 2015 στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης

Βράδυ 27ης Μαρτίου 2015, από τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή


Ο Ακάθιστος Ύμνος 2015 στο Αμμάν της Ιορδανίας | مديح والدة الإله

Εσπέρας 27ης Μαρτίου 2015, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου.


خدمة المديح الكبير لوالدة الإله الكلية القداسة 
27 أذار 2015
كنيسة دخول السيد إلى الهيكل - الصويفية
تصوير يزن مدانات وسامر بوريΈτοιμη η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" για τον αποψινό Ακάθιστο Ύμνο εν Βανάτω
Ήδη η Ενορία μας και δη ο περίοπτος Ναός της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, φιλοξενούμε ταπεινά μια "σπιτική" Εικόνα, την Παναγία τη ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ, η οποία -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- προέρχεται από το Εικονοστάσι μιας ευσεβούς ζακυνθινής Οικογένειας. 

Περιβεβλημένη τα φιόρα της αγάπης και του σεβασμού όλων μας αναμένει, ώστε απόψε το βράδυ, στις 7 μ.μ., να Της απευθύνουμε τα "Χαίρε" του Ακαθίστου Ύμνου, που αρμόζουν στη Χάρη Της! Όσοι, λοιπόν, ευλαβούνται την Κυρά την Θεομήτορα, προσέλθετε, ώστε σύσσωμοι και σύμψυχοι να Την χαιρετίσουμε αρμοδίως!!!

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου στο Αμμάν της Ιορδανίας

26 Μαρτίου 2015, η εορτή του Οσίου Βενεδίκτου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, προεστώτος της θείας Προηγιασμένης Λειτουργίας του άγοντος τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου (κατά το ιουλιανό ημερολόγιο)


خدمة قداس السابق تقديسه بمناسبة عيد القديس البار فينيذكتوس شفيع صاحب السيادة الميتربوليت فينيذكتوس

الخميس 26 أذار 2015 
تصوير : مارك بطرس جنحو
كنيسة القديس نكتاريوس 
Ακόμη και η σιωπή της Παναγίας απάντηση είναι


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ
της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2015

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Είναι κοινή παραδοχή στην διαχρονική ζωή της Εκκλησίας μας ότι η «Θεοτόκος και μητέρα του φωτός» αποτελεί το πιο αγαπημένο πρόσωπο μετά τον Χριστό! Και τούτο, διότι υπήρξε και δεν παύει να είναι «μητέρα του φωτός», του όντως Φωτός της ζωής μας.

Η Παναγία η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" επί τριήμερον στην Ενορία μας (27-29.3.2015)

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μπανάτου ανακοινώνεται ότι από την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου έως την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, δηλαδή κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ναό της Παναγούλας μας (ώρα 7 μ.μ.) και κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Ε΄ των Νηστειών στον ναό της Φανερωμένης μας, θα φιλοξενηθεί μια άγνωστη και παλαιή Εικόνα της Παναγίας, η οποία ανήκει πατροπαράδοτα σε ευσεβή Οικογένεια της Ζακύνθου και φέρει επιγεγραμμένη την ονομασία ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ

Η Οικογένεια, μετά από αίτημά μας ανταποκρίθηκε θετικά, ώστε κατά το ανωτέρω τριήμερο (27-29.3.2015) να εκτεθεί το ιερό Κειμήλιό τους στους Ναούς μας, για να δυνηθούν οι ενδιαφερόμενοι να την προσκυνήσουν! Σημειωτέον ότι η εν λόγω θεομητορική Εικόνα είναι η πρώτη φορά που "βγαίνει" από την οικογενειακή εστία όπου θησαυρίζεται! Όσοι πιστοί, προσέλθετε!