e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Πώς θα γιορτασθούν τα Φώτα 2016 στην πόλη του Τζάντε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Την 5η Ιανουαρίου 2016, παραμονή της Εορτής των Θεοφανίων,  ώρα 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανίων. 
          Μετά το τέλος του Όρθρου, ώρα 8 το βράδυ, ο Σεβ. Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το Λαό, θα μεταβεί επίσημα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα ψαλούν, κατά το ζακυνθινό έθιμο, τα «Φώτα» από τη Χορωδία «Ζακυνθινό Εκκλησιαστικό Αναλόγιο Θεόδωρος Κοθρής», υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου.  
          Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία στον Λαό. 

Την 6η Ιανουαρίου 2016, Εορτή των Θεοφανίων, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 
          Στην συνέχεια, κατά τις 11.15 το πρωί, θα ξεκινήσει Λιτανεία  από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου θα γίνει η τελετή  της  Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Σε όλες τις παραπάνω  θρησκευτικές τελετές καλούνται  να  παραστούν  
Ο     Λ Α Ο Σ     Κ Α Ι     Ο Ι     Α Ρ Χ Ε Σ 
κατά την καθιερωμένη  τάξη. 

Την  πλαισίωση  της Πομπής και τις έξω του Ιερού Ναού παρατάξεις για την απόδοση των κεκανονισμένων τιμών, θα αποτελέσουν τμήματα των  Προσκόπων, των Οδηγῶν καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων κατά  την καθιερωμένη τάξη. Ο κ. Διευθυντής   της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Λιμενάρχης  παρακαλούνται να προνοήσουν για την τήρηση της τάξεως, όσο και για τον πανηγυρικό  σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμένος. Εκκλησιαστικούς τελετάρχες ορίζομε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου. 

Από την Ιερά Μητρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: