e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η εορτή του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας, στους Κορφούς


































Για ακόμη μία χρονιά εορτάσαμε στην ενορία μας την μνήμη του Αγίου Αρσενίου. Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016 τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Μνήμη του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, στον Ι. Ν. Παντοκράτορος Καμπιέλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Προηγήθηκε Λιτανεία των οστών του Αγίου, από το Επισκοπείο, όπου και φυλάσσονται, προς τον Ι. Ν. Παντοκράτορος (παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Γερόντων), με τη συμμετοχή ιερέων κάθως και πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αρσενίου, ο οποίος με καταγωγή από τα Ιεροσόλυμα, μεγάλωσε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ασκούμενος καθημερινώς στην προσευχή και στην αγάπη του για τον αληθινό Θεό. Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ανέφερε πως ο Άγιος Αρσένιος έρχεται και μας ανακαλεί από την οδό της αμαρτίας και της φυγής από το Χριστό, στην επάνοδο και την κατά Θεόν ζωή και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Αγίου να είναι παντοτινές στο Θρόνο του Κυρίου.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Κοσκινά και του Ιεροδιακόνου Γεωργίου Μπογδάνου. Το απόγευμα στις 5 τελέστηκε η πανηγυρική παράκληση και εν συνεχεία τα ιερά λείψανα εν λιτανευτική πομπή επέστρεψαν στο Επισκοπείο όπου και φυλάσσονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: