e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε η 1η συνεδρία της Πανορθοδόξου Γραμματείας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας


Στις 30 Μαρτίου 2016 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ (Γενεύη) ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία της Πανορθοδόξου Γραμματείας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Τα μέλη της υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία γενομένης συνεδριάσεως συζήτησαν το περαιτέρω έργο της Πανορθοδόξου Γραμματείας. Ειδικότερα δε αποφασίσθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής  δημιουργίας, λειτουργίας και διαχειρίσεως Ιστοσελίδας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και των έξι Επιτροπών της Γραμματείας προς γραμματειακή υποστήριξη των εργασιών της Συνόδου, συμπεριλαμβανομένης της συγκροτήσεως των φακέλων επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, της καταγραφής και εντάξεως των κατατιθεμένων στην Γραμματεία τροπολογιών στα τελικά κείμενα της Συνόδου στις επίσημες γλώσσες αυτής, της διαδικασίας υπογραφής των τελικών κειμένων, της διασφαλίσεως της ορθής λειτουργίας του συστήματος ταυτοχρόνου ερμηνείας, της διαπιστεύσεως δημοσιογράφων και δημοσιεύσεως των Πρακτικών και αποφάσεων της Συνόδου.

Στη συνεδρία της Γραμματείας συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Μόσχας, Γεωργίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχίας και Σλοβακίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: