e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αρχιερατική Λειτουργία εν Βανάτω Ζακύνθου με τον Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερώνυμο


Πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 29ης Μαΐου 2016, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, της θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μουάνζας κ. Ιερώνυμος, ένας σεμνός Αφρικανός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Στο ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος προσφώνησε θερμότατα τον φιλοξενούμενο και παλαιό γνώριμό του κ. Ιερώνυμο, περικοσμώντας τον μάλιστα με ένα αρχιερατικό εγκόλπιο. Φιλική προσλαλιά απηύθυνε, εξάλλου, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναμιμνησκόμενος ημερών αρχαίων από τα φοιτητικά χρόνια εν Αθήναις. 
          Ο κ. Ιερώνυμος, λαμβάνοντας ύστερα τον λόγο, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ζακύνθου για την άδεια και ευλογία να λειτουργήσει σήμερα στον περικαλλή Ναό του Μπανάτου, όπου εφημερεύει ένας αγαπημένος φίλος του από τα παλιά, με τον οποίον διατηρεί αδιάπτωτες σχέσεις αγάπης για την Ιεραποστολή, ευχαρίστησε μάλιστα για τη φιλοξενία στο πρεσβυτέριο. 
          Ακολούθως ο Εφημέριος ανέγνωσε -εντός της θείας Λειτουργίας, όπως το συνηθίζει- τις Ευχές του Σαραντισμού εις το εκκλησιάσαι παιδίον- για την νεογέννητη κόρη των ενοριτών μας Χρυσοβαλάντη Τουρκάκη και Ιφιγένειας Κόμη. 
          Τέλος, οι δύο Μητροπολίτες έγραψαν βραχέα χρονικά για τη σημερινή συγκυρία στις πρώτες λευκές σελίδες του Ευαγγελίου, ο δε ιερόπαις και μαθητής Σπύρος Δρογγίτης του Βαλάντη δώρισε στον κ. Ιερώνυμο μια ζωγραφιά του, σε ένδειξη αγάπης και φιλίας. 
          Μετά τη θεία Λειτουργία παρατέθηκε πρωινό κέρασμα στην πλατεία της Παναγούλας και το μεσημέρι γεύμα στις Αλυκές, το οποίο ευγενώς προσέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Προδρόμου Λαγκάδας Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας.
          Το βράδυ παρέθεσε δείπνο ευγενώς -στο σπίτι του, στο ριζοχώρι του Φαγιά και με θέα ασυναγώνιστη- ο Διάκονος του Ναού μας π. Ιωάννης Ρένεσης και η Διακόνισσά του Ανδριάνα, στο οποίο παρακάθισε, πλην των ανωτέρω δύο Σεβ. Μητροπολιτών και της Οικογένειας του π. Παναγιώτη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. 

[116 φωτογραφίες: Ευρυδίκη Κοντογιάννη, Σπύρος Νέγκας, Γιάννης Δεμέτης, Κώστας Μπουργάνης, Διονύσης Ν. Κοντονής και π. Π. Κ.] 

















































































































































































































Μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη 









Μεσημέρι





Βράδυ 











Δεν υπάρχουν σχόλια: